Skúsiš tieto fancy kačacie tacos, s dokonale spicy final touchom a jemným avokádom vo vnútri? Easy večera, ktorá je vďaka R2E mäsu za chvíľu hotová, ale oblizovať sa budeš aj za ušami! 🤤
1 porcia obsahuje
- 293 kcal
- 24 g sacharidov
- 16 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 3 porcie
- 100 g kačacích pŕs vo vlastnej šťave
- 3 mini základy na pizzu
- 1 lyžica avokádového oleja
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- čili
- sušený koriander
- štipka kajenského korenia
- soľ
- šťava z limetky
- 1 avokádo
- šťava z limetky
- 50 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- koriander
- 50 g červenej kapusty
- 50 g mrkvy
- koriander
Postup
-
Na strednom plameni zahrej olej a orestuj cibuľu a cesnak. -
Vmiešaj údenú papriku, rascu, čili, koriander a kajenské korenie a nechaj prevoňať.
-
Do panvice pridaj nakrájané kačacie prsia z konzervy a dochuť ich soľou a čiernym korením. Var asi 5 minút, občas premiešaj, aby sa nič nespálilo.
-
Nakoniec pridaj podľa chuti šťavu z limetky a odstav z plameňa. Daj si ohriať mini základy na pizzu.
-
V malej miske roztlač avokádo, pridaj limetkovú šťavu, grécky jogurt, cesnak a nasekaný koriander. Dochuť soľou a čiernym korením podľa chuti. Na malé prúžky ešte nakrájaj kapustu a mrkvu.
-
A ide sa servírovať! Na pizza základ daj avokádovú zmes, na to mäsovú zmes, kapustu, mrkvu, pokvapkaj limetkou, posyp koriandrom alebo jarnou cibuľkou, podávaj s kyslou smotanou. Dobrú chuť!