Gyoza knedličky

30 min.
Komentáre
Gyoza knedličky
ilustračný obrázok, zdroj: taste.com.au

Čím ďalej, tým viac obľúbené knedličky plnené zmesou mäsa a zeleniny by vám rozhodne nemali uniknúť. Ideálny obed alebo večera, v ktorom sa dá kombinovať nespočetné množstvo náplní. Pre vegetariánov je vhodná zmes zeleniny a tofu, milovníci mäsa zase môžu experimentovať so zmesou z kurčaťa, bravčového alebo hovädzieho. Tak sa poďte pozrieť, ako si tento extra jednoduchý recept pripraviť. :)

Nákup použitých surovín pre recept

1 porcia obsahuje

  • 714,5 kcal
  • 82 g sacharidov
  • 26,3 g tukov
  • 34 g bielkovín

Na 2 porcie

Na náplň:
Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g vody
  • štipka soli
Na omáčku:

Postup

  1. Cesto:

    V mise zmiešajte múku a štipku soli. Postupne prilievajte vriacu vodu, miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto a nechajte ho odpočívať pod utierkou asi 30 minút.

  2. Náplň:

    V stredne veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na náplň.

  3. Rozdeľte cesto na malé guľôčky (veľké asi ako vlašský orech) a vyvaľkajte každú guľôčku na tenký plátok s priemerom približne 8 cm.

  4. Na každý plátok položte asi 1 lyžičku náplne. Cesto zložte na pol, vytvorte polmesiacový tvar a starostlivo zatlačte okraje tak, aby bola knedlička uzavretá (okraje potrite vodou, aby cesto viac lepilo).

  5. V panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte knedličky (nepreplňte panvicu, smažte po várkach). Smažte, kým nebudú spodné strany zlatisté, asi 2 minúty.

  6. Pridajte do panvice 1/2 šálky vody a rýchlo zakryte pokrievkou. Varte, kým sa voda nevyparí, asi 5‑7 minút.

  7. Odstráňte pokrievku a nechajte knedličky smažiť, kým nebudú chrumkavé.

  8. Na omáčku zmiešajte všetky ingrediencie a podávajte s knedličkami.

    A môžete podávať, tak dobrú chuť!

Použité produkty v recepte

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Karí z čiernej šošovice beluga

Karí z čiernej šošovice beluga

Chana masala: cícerové karí s kokosovým mliekom

Chana masala: cícerové karí s kokosovým mliekom

Kuracie karí s mangom a kokosovým mliekom

Kuracie karí s mangom a kokosovým mliekom

Kari s kokosovým mliekom, na ktorom si pochutnajú aj vegetariáni

Kari s kokosovým mliekom, na ktorom si pochutnajú aj vegetariáni

Fit indické maslové kura

Fit indické maslové kura

Cícerové karí s tofu a ryžou

Cícerové karí s tofu a ryžou

Chicken Curry by Oliver Pape

Chicken Curry by Oliver Pape

Pad thai s tofu

Pad thai s tofu

Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

Tekvicové karí s cícerom a kokosovým mliekom

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvoma prílohami

Vegan Palak Paneer: Indický špenát s tofu a dvoma prílohami

Zdravé zemiakové knedle s údeným mäsom s kapustou

Zdravé zemiakové knedle s údeným mäsom s kapustou

Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Vegánske indické karí so šošovicovými guľkami

Kuracie pirohy s orechovou posýpkou

Kuracie pirohy s orechovou posýpkou

Rýchly a zdravý obed: Batáty plnené morčacím v ázijskej marináde

Rýchly a zdravý obed: Batáty plnené morčacím v ázijskej marináde

Quinoa sushi

Quinoa sushi