Čím ďalej, tým viac obľúbené knedličky plnené zmesou mäsa a zeleniny by vám rozhodne nemali uniknúť. Ideálny obed alebo večera, v ktorom sa dá kombinovať nespočetné množstvo náplní. Pre vegetariánov je vhodná zmes zeleniny a tofu, milovníci mäsa zase môžu experimentovať so zmesou z kurčaťa, bravčového alebo hovädzieho. Tak sa poďte pozrieť, ako si tento extra jednoduchý recept pripraviť. :)
1 porcia obsahuje
- 714,5 kcal
- 82 g sacharidov
- 26,3 g tukov
- 34 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 100 g čínskej kapusty
- 50 g jarnej cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 2 lyžice lupinovej amino omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 200 g hladkej múky
- 100 g vody
- štipka soli
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice lupinovej amino omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1/2 čajové lyžičky mletého zázvoru
Postup
-
Cesto:
V mise zmiešajte múku a štipku soli. Postupne prilievajte vriacu vodu, miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto a nechajte ho odpočívať pod utierkou asi 30 minút.
-
Náplň:
V stredne veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie na náplň.
-
Rozdeľte cesto na malé guľôčky (veľké asi ako vlašský orech) a vyvaľkajte každú guľôčku na tenký plátok s priemerom približne 8 cm.
-
Na každý plátok položte asi 1 lyžičku náplne. Cesto zložte na pol, vytvorte polmesiacový tvar a starostlivo zatlačte okraje tak, aby bola knedlička uzavretá (okraje potrite vodou, aby cesto viac lepilo).
-
V panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte knedličky (nepreplňte panvicu, smažte po várkach). Smažte, kým nebudú spodné strany zlatisté, asi 2 minúty.
-
Pridajte do panvice 1/2 šálky vody a rýchlo zakryte pokrievkou. Varte, kým sa voda nevyparí, asi 5‑7 minút.
-
Odstráňte pokrievku a nechajte knedličky smažiť, kým nebudú chrumkavé.
-
Na omáčku zmiešajte všetky ingrediencie a podávajte s knedličkami.
A môžete podávať, tak dobrú chuť!









