Ak si ešte neskúšal šľahanú fetu, mal by si to čím skôr napraviť. Skvelý dip k akejkoľvek pečenej zelenine, k zemiakom alebo pokojne aj do šalátu či k chlebíku.
1 porcia obsahuje
- 347 kcal
- 17,1 g sacharidov
- 24,6 g tukov
- 12,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g mrkvy
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice kvetového medu
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 čajové lyžičky morskej soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 200 g syra feta
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 čajová lyžička tekvicových semienok
- 1 čajová lyžička granátového jablka
Postup
-
Rúru predhrej na 200 °C. -
Mrkvu očistí a nakrájaj na menšie časti. Daj ju do misy a pridaj olivový olej, med a koreniny. Pomocou rúk premiešaj a mrkvy v zmesi obaľ.
-
Mrkvy poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie. Peč približne 20‑25 minút. V polovici pečenia ich pootáčaj, aby sa rovnomerne prepiekli.
-
Kým sa ti pečie mrkva, priprav si šľahanú fetu. Všetky ingrediencie daj do mixéra a mixuj do hladkej, krémovej konzistencie. Ak ju chceš redšiu, pridaj trochu vody.
-
Hotovú vyšľahanú fetu rozotri na tanier. Na ňu naukladaj pečenú mrkvu. Ozdob tekvicovými semienkami, granátovým jablkom a pokvapkaj olivovým olejom.
A už len vychutnávaj!