Leto je tu, a to znamená jediné – čas na poriadny domáci sorbet! Túto osviežujúcu sladkú bodku môžete pripraviť z čohokoľvek, čo máte práve doma alebo na čo máte chuť. Ideálne sú napríklad jahody, čučoriedky, maliny, marhule, limetka, broskyne, mango… Domáci sorbet urobíte skrátka z čohokoľvek. Tak s chuťou do toho! :)
1 porcia obsahuje
- 224 kcal
- 58 g sacharidov
- 0,1 g tukov
- 0,3 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 g ovocia
- 150 g trstinového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 250 ml vody
Postup
-
Ovocie dôkladne umyte a zbavte semienok alebo kôstok. Prípadne očistite a zbavte šupky. Nakrájajte ho na menšie kúsky a umiestnite do mixéra alebo mixovacej nádoby. Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Prilejte vodu a začnite mixovať, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu a všetky ingrediencie nie sú dôkladne zmiešané.
-
Ochutnajte a prípadne upravte sladkosť alebo kyslosť pridaním cukru alebo citrónovej šťavy.
-
Preneste zmes do nádoby vhodnej do mrazničky. Nechajte zmraziť po dobu minimálne 4 hodín, ideálne však cez noc.
-
Po dostatočnom zmrazení sorbet vyberte z mrazničky a nechajte ho chvíľu povoliť pri izbovej teplote. Pred podávaním môžete ľahko premiešať vidličkou pre jemnejšiu textúru.