Že ešte nemáte žiadne vianočné pečivo? To vôbec nevadí! Tieto čokoládové hľuzovky stihnete na poslednú chvíľu. Navyše sú z iba 5 surovín a zmiznú vám z vianočného stola ako prvé.
1 porcia obsahuje
- 67 kcal
- 4 g sacharidov
- 4,6 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 15 porcií
- 125 g čokopecičiek
- 80 ml mlieka
- 2 čajové lyžičky tahini
- 1 čajová lyžička škorice
- 15 g čokoládového proteínu
- 3 lyžice sezamu
Postup
-
Čokoládové kúsky dáme do väčšej misky. Mlieko a škoricu dáme do hrnca a zahrievame zhruba 3 minúty, potom znížime plameň a ihneď pridáme tahini, potom prešľahávame a necháme na platni ešte 30 sekúnd. Zmes by mala ľahko zhustnúť. Touto zmesou prelejeme čokoládu, zakryjeme tanierikom a chvíľku počkáme.
-
Potom stierkou premiešavame až do úplného rozpustenia čokolády. Keď v zmesi zostane pár nerozpustených čokokúskov, tak to vôbec nevadí. Čokoládovú zmes preložíme do nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme do chladničky na zhruba 2 hodiny, kým zmes ľahko nestuhne.
Zo zmesi lyžičkou odoberáme kúsky a čistými navlhčenými rukami vyvaľkáme 12‑15 guličiek, ktoré obalíme v sezamových semienkach.
-
Dobrú chuť! Uchovávame v chladničke, kde vydržia zhruba 1 týždeň.