Nájsť v mrazničke čoko‑košíčky s lahodnou kešu náplňou a domácou marmeládou je ako nájsť poklad. A to nielen, keď vás doženie maškrtnosť. Jednoducho vždy!
#veganfriendly
1 porcia obsahuje
- 95 kcal
- 6 g sacharidov
- 7 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 10 porcií
- 80 g horkej čokolády
- 5 g kokosového oleja
- 50 g kešu orechov
- 5 g kokosového oleja
- 5 g čakankového sirupu
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 70 g mrazených malín
- 10 g čakankového sirupu
- 5 g chia semienok
- šťavy z 1/4 pomaranča
Postup
-
Najskôr si pripravíme marmeládu. Na panvici varíme maliny s pomarančovou šťavou a čakankovým sirupom tak, aby sa maliny roztopili a rozvarili do marmeládovej konzistencie. Nakoniec pridáme chia semienka, stiahneme plameň a zmes dáme do chladničky. -
Na kešu vrstvu budeme potrebovať poriadny mixér. V ňom rozmixujeme všetky potrebné ingrediencie do hladkej, maslovitej konzistencie. Medzi mixovaním si dávame pauzy, aby sme náš stroj neprehriali. Zaberie to okolo desiatich minút.
-
Čokoládu dáme spoločne s kokosovým olejom na 30 sekúnd roztopiť sa do mikrovlnky. Potom rozmiešame do hladka.
-
A potom už hurá na vrstvenie! Na dno malého papierového košíčka príde najskôr vrstva čokolády, na ňu kešu náplň, marmeláda a nakoniec opäť čokoláda.
-
Hotové košíčky posypeme, čím sa páči, aby na oko dobre vyzerali a ešte lepšie chutili.
-
Dáme zmraziť, ideálne cez noc.