Omáčka len z byliniek a čili papričky, ktorá dokonale doplní akýkoľvek steak pri prvej jarnej grilovačke? Áno! Tak sa poďme pozrieť, ako na ňu. :)
1 porcia obsahuje
- 1 190 kcal
- 14,7 g sacharidov
- 137 g tukov
- 4,8 g bielkovín
Na 1 porciu
- 50 g petržlenovej vňate
- 25 g koriandra
- 25 g oregana
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 1 jalapeno paprička
- 1/2 cibule
- 3 lyžice vínneho octu
- 150 ml olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Nakrájajte petržlenovú vňať, koriander a oregano najemno a dôkladne ich premiešajte.
-
Cesnak očistite a nadrobno nakrájaný pridajte spoločne s paprikou, papričkou jalapeño a cibuľou k bylinkám. Primiešajte vínny ocot, soľ, korenie a olej. Nechajte aspoň 30 minút pred podávaním odležať, aby sa chute spojili.
-
Omáčku podávajte s mäsom, šalátmi alebo ako prísadu k ryži či cestovinám. Dobrú chuť!