Carpaccio z cvikly s kozím syrom

15 min.
7 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Carpaccio z cvikly s kozím syrom
ilustračné foto, zdroj: iprima.cz

Carpaccio z cvikly je zdravý a osviežujúci predjedlový variant tradičného carpaccia z hovädzieho mäsa. Tento recept navyše prináša nový spôsob, ako si vychutnať cviklu v inej forme.

2 porcie obsahujú

  • 647 kcal
  • 33 g sacharidov
  • 55 g tukov
  • 17 g bielkovín

Na 2 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Očistite cviklu a nakrájajte ju na tenké plátky. Môžete ju nakrájať ručne alebo pomocou krájača, aby boli plátky čo najtenšie.

  2. Rozložte plátky cvikly na tanier alebo na veľký podnos.

  3. V malej miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, šťavu z polovice citróna, soľ a korenie. Ochuťte podľa vlastných preferencií.

  4. Cviklu zmesou pokvapkajte a niekoľkokrát opatrne premiešajte, aby sa cvikla dobre premiešala s olejom a octom.

  5. Ak používate kozí syr, nakrájajte ho na tenké plátky a poukladajte ich na cviklu.

  6. Ozdobte čerstvým tymianom alebo inými bylinkami.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
7 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________