Banánové brownies sú lahodné a hlavne extra šťavnaté. Tento variant tradičného brownie receptu pridáva do cesta sladké banány, ktoré dodávajú dezertu jemnú a ovocnú chuť. Pripravte si toto dokonalé spojenie čokolády a banánov a potešte svoje chuťové poháriky!
1 porcia obsahuje
- 450 kcal
- 43 g sacharidov
- 28 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 10 porcií
- 3 banány
- 200 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 200 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- soľ
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 50 g vlašských orechov
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte štvorcovú formu na pečenie (36 x 27 cm), ktorú vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte maslom.
-
Vo vodnom kúpeli rozohrejte maslo a horkú čokoládu, kým sa nerozpustia a nevznikne hladká zmes. Potom nechajte zmes mierne vychladnúť.
-
V miske zmiešajte roztlačené banány, cukor, vajcia a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte. Pridajte čokoládu a opäť premiešajte.
-
V ďalšej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Postupne pridajte suchú zmes do mokrej zmesi s banánmi a čokoládou. Miešajte, kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek. Ak chcete, môžete pridať nasekané vlašské orechy a jemne premiešať.
-
Cesto vlejte do pripravenej formy na pečenie. Dajte do predhriatej rúry a pečte približne 25‑30 minút alebo kým horná časť brownies nezíska pevnú štruktúru.
-
Po upečení vyberte brownies z rúry a nechajte ich na chvíľu vychladnúť vo forme na pečenie. Potom ich preneste na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
-
Nakrájajte a podávajte. Môžete ich ozdobiť čokoládovou polevou, práškovým cukrom alebo čerstvými plátkami banánov.
Tak dobrú chuť!