Má vám prísť nečakaná návšteva a vy ju nemáte čím pohostiť? Než siahnete po nejakých chipsoch plných tukov, kuknite sa, či doma nemáte navyše jedno lístkové cesto. Za pár minút z neho totiž vykúzlite easy slané slimáky. Tentoraz ich odporúčame naplniť špenátovou a paradajkovou náplňou. 😋
1 porcia obsahuje
- 155 kcal
- 9 g sacharidov
- 10 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 12 porcií
- 275 g listkového cesta
- 130 g špenátového pretlaku
- 100 g mozzarelly
- 100 g R2E kuracieho mäsa
- 100 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 strúčik cesnaku
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- sušená bazalka
- ghee v spreji
- 1 lyžica žervé
- 40 g 30 % Eidamu
Postup
-
Na troche ghee opražíme roztlačený cesnak a zmiešame ho so špenátovým pretlakom, ktorý dochutíme soľou a čiernym korením. -
Do horúceho špenátu vmiešame nastrúhanú mozzarellu a žervé a všetko necháme vychladnúť.
-
Jeden štvorec potrieme do 3/4 špenátovou zmesou.
-
Druhý štvorec potrieme paradajkovou omáčkou a rozprestrieme naň natrhané kuracie mäso a obľúbený strúhaný syr (my sme použili klasiku eidam).
-
Štvorce zamotáme a nakrájame na 5‑6 rovnako veľkých kúskov.
-
Každý kúsok rozprestrieme na plech s papierom na pečenie, zľahka všetky postriekame ghee v spreji a posypeme soľou a obľúbeným korením alebo bazalkou.
-
Slimáky dáme piecť na 190 °C, kým ľahko nezhnednú a neurobí sa na nich kôrka (cca 35‑40 minút).
-
Necháme vychladnúť a podávame, tak dobrú chuť!