Že inšpirácie na zdravé a rýchle obedy nie je nikdy dosť, vieme. A preto sme si pre vás pripravili ďalší jednoduchý recept na zapečené zemiaky s lososom a špenátom. Nie je nič jednoduchšie, než všetko nahádzať na jeden pekáč a strčiť do rúry. Také recepty milujeme! A čo vy? Vyskúšate túto zdravú pochúťku? Ak áno, nezabudnite sa s nami podeliť o výsledok na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 419 kcal
- 21,4 g sacharidov
- 21,4 g tukov
- 34,9 g bielkovín
Na 4 porcie
- 300 g lososa
- 10 zemiakov
- avokádový olej
- 200 ml 12 % smotany
- 3 vajcia
- 100 g tvrdého syra
- baby špenát
- sušený cesnak
- čierne korenie
- morská soľ
Postup
-
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť na 10 minút do osolenej vody. -
Lososa zbavíme kože a nakrájame na kocky.
-
V miske zmiešame vajcia so smotanou, sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
-
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú postriekame avokádovým olejom v spreji.
-
Potom do misy nasypeme predvarené zemiaky, pridáme 2 hrsti baby špenátu a kúsky lososa, ktorého zľahka osolíme.
-
Všetko zalejeme zmesou zo smotany a vajec.
-
Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme 30 minút.
-
A môžeme podávať, tak dobrú chuť!