Tu si príde každý na svoje, kto má rad dezert Monte. Výborná kombinácia 80% čokolády a lieskovo-orieškového masla Piemonte. Výrazná dokonalá chuť na jazyku a dokonca s jednou zdravou tajnou ingredienciou. Určite sa oplatí vyskúšať.
1 porcia obsahuje 1 sklenička
- 427 kcal
- 39,8 g sacharidov
- 23,9 g tukov
- 7,7 g bielkovín
Na 3 porcie
- 150 g ready to eat cíceru
- 250 g kokosového jogurtu
- 40 g Piemonte lískooříškového másla
- 40 g horkej čokolády
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 190 g ovesného kondenzovaného mléka
Postup
-
Cícer spolu s jogurtom a so 150 g kondenzovaného mlieka rozmixujeme ponornym mixerom. Zo zmesy odoberieme 300 g pridáme vanilkovy extrakt a odložíme zatiaľ bokom.
-
Do druhej časti krému pridáme rozpustenú čokoládu so 40 g zahusteneho mlieka (ktoré sme ohriali v mikrovlnke) a premixujeme.
-
Tuto tmavú časť rozdelíme do 3 misiek a na to rovnomerne rozdelíme biely krém. Necháme vychladiť. Podľa chuti môžeme ozdobiť lieskovo orieskovym maslom a kakaovymi bôbmi.
-
Môžeme vychutnávať.