Každý, kto má rád dezert Monte, si teraz príde na svoje. Výborná kombinácia 80 % čokolády a lieskovo‑orieškového masla Piemonte. Výrazná dokonalá chuť na jazyku a dokonca s jednou zdravou tajnou ingredienciou. Určite sa oplatí vyskúšať.
1 porcia obsahuje
- 427 kcal
- 39,8 g sacharidov
- 23,9 g tukov
- 7,7 g bielkovín
Na 3 porcie
- 150 g ready to eat cíceru
- 250 g kokosového jogurtu
- 40 g Piemonte lieskovoorieškového masla
- 40 g horkej čokolády
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 190 g ovseného kondenzovaného mlieka
Postup
-
Cícer spolu s jogurtom a so 150 g kondenzovaného mlieka rozmixujeme ponorným mixérom. Zo zmesi odoberieme 300 g, pridáme vanilkový extrakt a odložíme zatiaľ bokom.
-
Do druhej časti krému pridáme rozpustenú čokoládu so 40 g zahusteného mlieka (ktoré sme ohriali v mikrovlnke) a premixujeme.
-
Túto tmavú časť rozdelíme do 3 misiek a na to rovnomerne rozdelíme biely krém. Necháme vychladiť. Podľa chuti môžeme ozdobiť lieskovo‑orieškovým maslom a kakaovými bôbmi.
-
Môžeme vychutnávať.