Poznáte ten pocit, keď prídete domov po dlhom dni a máte fakt hlad, chcete niečo plnohodnotné, ale pre únavu sa vám už nechce dlho vystávať v kuchyni? My áno a rozhodli sme sa túto otravnú situáciu prekabátiť receptom na tuniakové burrito, pri ktorom stačí len nakrájať zeleninu, zmiešať ju s ďalšími surovinami, ktoré máte rozhodne doma a spoločne s tuniakom vo vlastnej šťave ju naskladať do tortilly a zapiecť. Verte nám, že burrito nebude iba vašou častou večerou, ale tiež obed so sebou, pretože táto pecka je skvelá tiež do krabičky!
1 porcia obsahuje
- 338,2 kcal
- 29,9 g sacharidov
- 13 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 červená paprika
- 150 g kukurice
- 100 g uhorky
- 4 paradajky
- cibuľa
- 1 balenie tuniaka žltoplutvého vo vlastnej šťave
- 1 balenie syra cottage
- údená mletá paprika
- 2 lyžice Vilgain kečup bez cukru
- citrónová šťava
- baby špenát
- 1 avokádo
- petržlenová vňať
Postup
-
Umyjeme a nakrájame papriku, uhorku, paradajky a cibuľu a zmiešame spoločne s kukuricou, tuniakom, syrom cottage, údenou paprikou a kečupom. Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Opäť premiešame. -
Na tortillu položíme lístky baby špenátu, pár plátkov avokáda a pripravenú zmes.
-
Tortillu zabalíme (pozri video) a dáme opiecť na suchú panvicu dozlatista.
-
Máme hotovo, tak dobrú chuť!