Naháňa vás maškrtnosť na niečo slané a chrumkavé? Potom ste tu správne! Tieto jednoduché chipsy z cvikly sú zdravší variant slaného snacku. Okoreniť si ich môžete podľa chuti a keď k nim pridáte nejaký jogurtový alebo iný dip či omáčku, netrafíte vedľa!
1 porcia obsahuje
- 327 kcal
- 30 g sacharidov
- 19 g tukov
- 5,1 g bielkovín
Na 1 porciu
- 3 cvikly
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- tymian
Postup
-
Rúru predhrejte na 180 °C.
-
Cviklu dôkladne umyte a očistite.
-
S pomocou krájača alebo ostrého noža nakrájajte repu na čo najtenšie plátky – čím tenšie plátky, tým chrumkavejšie chipsy.
-
Plátky cvikly dôkladne osušte papierovým obrúskom, aby boli čo najsuchšie.
-
V mise zmiešajte plátky repy s olivovým olejom a podľa chuti pridajte soľ a korenie. My sme pridali ešte rozmarín a tymian, toto už je na vašich chuťových preferenciách.
-
Na plech vyložený papierom na pečenie rovnomerne rozprestrite plátky cvikly tak, aby sa navzájom neprekrývali.
-
Pečte v predhriatej rúre asi 15‑20 minút alebo pokiaľ nie sú chipsy chrumkavé. Dbajte na to, aby sa nepripálili, preto ich v priebehu pečenia obracajte.
-
Po vybratí z rúry chipsy nechajte na plechu vychladnúť – získajú tak ešte väčšiu chrumkavosť.
-
Podávajte s obľúbeným dipom. Dobrú chuť!