Toto pesto je skvelou alternatívou k tradičnému bazalkovému. Navyše je plné vitamínov a minerálov vďaka použitiu čerstvej mrkvovej vňate a bude vám zaručene chutiť.
Tak poďme na to! :)
1 porcia obsahuje
- 1 621 kcal
- 24,7 g sacharidov
- 152 g tukov
- 34,1 g bielkovín
Na 1 porciu
- 80 g mrkvovej vňate
- 120 g petržlenovej vňate
- 120 ml olivového oleja
- 60 g slnečnicových semienok
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g parmezánu
- 1/2 šťava z citróna
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Nasekajte cesnak a vložte ho do mixéra spolu s mrkvovou a petržlenovou vňaťou, slnečnicovými semienkami a olivovým olejom. Mixujte na vysokej rýchlosti, kým nevznikne hladká zmes.
-
Pridajte strúhaný parmezán a citrónovú šťavu a znovu premixujte.
-
Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Hotové pesto môžete podávať s cestovinami alebo ho použiť ako plnku na pečené mäso alebo zeleninu.
-
Pokiaľ pesto nepoužijete ihneď, uchovávajte ho v chladničke v uzavretej nádobe.