Prečo na štedrovečernej večeri neskúsiť namiesto klasického zemiakového šalátu s vyprážaným kaprom trochu zdravší variant? Príprava ti zaberie len pár minút, takže konečne nebudeš stresovať, že zas nestíhaš. A ak sa tento rok naozaj tešíš na klasikou a nikým a ničím si ju nenecháš vziať, nebudeme sa hnevať. :) Ale sľub nám, že si tento zemiakový šalát s lososom pripravíš iný deň. Je to totiž fakt rýchlovka a mega si pochutíš.
1 porcia obsahuje
- 530 kcal
- 25 g sacharidov
- 30 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g zemiakov
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 2 lyžice bazalkového pesta
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 štipka petržlenovej vňate
- 10 g píniových orechov
- 1 štipka soli
- 300 g lososa
- 1 štipka soli
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
-
Najprv si hoď variť zemiaky v šupke do vriacej osolenej vody. Tie po zmäknutí nechaj vychladnúť, aby sa dali olúpať. -
Olúpené zemiaky nakrájaj na väčšie kocky a daj do misky.
-
V tejto fáze si daj piecť lososa.
Lososa najskôr osoľ a pokvapkaj citrónovou šťavou. Peč v teplovzdušnej fritéze na 200 °C10 minút alebo ho môžeš hodiť do rúry.
-
Než sa ti upečie losos, vráť sa k zemiakovému šalátu.
K nakrájaným zemiakom prihoď 2 lyžice horčice, bazalkového pesta, štipku soli, pár kvapiek olivového oleja a hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (použiť môžeš aj bazalku). Všetko dôkladne zmiešaj a nakoniec ešte prihoď píniové oriešky.
-
Teraz už len servíruj a vychutnávaj!