Niekedy nemáš čas, ale stále chceš jesť dobre? Táto bageta je presne pre tieto dni. Kombinácia chrumkavého kurčaťa, sviežej čínskej kapusty a jemne pikantného dresingu ťa udrží v tempe – vďaka poriadnej dávke bielkovín ťa tiež skutočne zasýti. Hotová za pár minút, vhodná do krabičky aj do batohu. Keď vieš, čo do nej dáš, rýchle jedlo vôbec nemusí byť nutričný kompromis. 🥖
1 porcia obsahuje
- 629 kcal
- 78 g sacharidov
- 16 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g kuracích pŕs
- štipka soli
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 3 lyžice strúhanky panko
- ghee v spreji
- 2 bagety
- 50 g čínskej kapusty
- 1 lyžica jemnej sweet chilli omáčky
- 1 lyžica kečupu
- 1/2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 čajová lyžička majonézy light
- 1 lyžica horčice
Postup
-
Kuracie mäso si naporcuj na menšie nugetky, osoľ, okoreň a obaľ (múka -> vajcia -> panko).
-
Obalené nugetky postriekaj ghee a daj piecť do teplovzdušnej rúry (na 200 °C, 10‑15 minút).
-
Medzitým si zmiešaj všetko na omáčku a nakrájaj čínsku kapustu.
-
Rozkrojenú bagetu si môžeš ohriať, navrstviť omáčku, kapustu a hotové nugetky.
-
Dobrú chuť!