Tiež ste prepadli chuti tohto sladkokyslého krému? Prečo si ho nepripraviť z kvalitných surovín a jednoducho doma? Táto zmes z citrónov, cukru, vajec a masla je perfektná náplň do dezertov, na dozdobenie ovsených kaší alebo napríklad ako nátierka na obľúbené pečivo. Ale najlepšie aj tak chutí ako dip na čerstvé ovocie. :)
1 porcia obsahuje
- 2 471 kcal
- 258 g sacharidov
- 126 g tukov
- 32,5 g bielkovín
Na 1 porciu
- 180 g citrónovej šťavy
- 2 lyžice citrónovej kôry
- 1 hrnček trstinového cukru
- 4 vajcia
- 120 g masla
Postup
-
V stredne veľkom hrnci zmiešajte citrónovú šťavu, citrónovú kôru a cukor a pomaly zahrejte na strednom plameni.
-
V samostatnej mise rozšľahajte vajcia a postupne ich za stáleho miešania pridajte do hrnca s citrónovou zmesou. Pokračujte v miešaní na strednom plameni dovtedy, kým zmes nebude hustá a hladká.
-
Keď zmes začne bublať, pridajte do nej kocky masla a miešajte, kým sa nerozpustia. Zmes by mala mať konzistenciu krému. Vtedy ju odstavte z platne a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
(Ak chcete mať hladší krém, prepasírujte ho cez jemné sito.)
-
Uchovajte v chladničke, kde lemon curd vydrží až 2 týždne.