Lasagne nasladko s tvarohom, obľúbeným ovocím a vanilkou… taká klasika nákypu v talianskej verzii. Poďte ju skúsiť a dajte nám vedieť na Instagrame @vilgainrecepty, ako vám recept chutil!
1 porcia obsahuje
- 446 kcal
- 74 g sacharidov
- 6 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 6 porcií
- 250 g cestovín lasagní
- 1 l mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 100 g trstinového cukru
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 400 g ovocia
- maslo
Postup
-
V hrnci s osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale, pokiaľ nebudú zmäknuté. Scedite a nechajte trochu vychladnúť.
-
V inom hrnci pripravte vanilkový puding podľa návodu na obale, ale použite len 800 ml mlieka a 50 g cukru. Nechajte puding vychladnúť a občas premiešajte, aby sa nevytvorila koža.
-
V mise zmiešajte tvaroh, vajcia, zvyšných 200 ml mlieka, zvyšných 50 g cukru a vanilkový extrakt alebo vyškrabnutú dreň z vanilkového struku. Spracujte šľahačom alebo mixérom, kým nevznikne hladká a hustá zmes.
-
Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte zapekaciu misu s veľkosťou asi 30 x 20 cm maslom. Na dno misy rozložte vrstvu cestovín a pokryte ju polovicou pudingu. Na puding dajte polovicu obľúbeného ovocia a pokryte ďalšou vrstvou cestovín.
-
Opakujte postup s pudingom, ovocím, tvarohom a cestovinami, kým nevyužijete všetky ingrediencie. Zakončite vrstvou cestovín.
-
Lasagne pečte v rúre asi 40 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nezačnú bublať. Vyberte z rúry a nechajte chvíľu odležať. Podávajte teplé alebo studené, podľa chuti. Dobrú chuť!