Rýchlych obedov nie je nikdy dosť a navyše pokrmy plné bielkovín sa hodia vždy. Preto by ste mali skúsiť naše kuracie placky so syrom, ku ktorým už len stačí pridať obľúbenú prílohu, super je zemiaková kaša a obľúbená omáčka alebo dip, a easy výživné jedlo je ready to eat!
1 porcia obsahuje
- 206 kcal
- 4 g sacharidov
- 11 g tukov
- 21 g bielkovín
Na 8 porcií
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 vajce
- 2 lyžice strúhanky
- soľ
- čierne korenie
- 100 g syru gouda
- 2 lyžice oleja
- 400 g paradajkového pyré
- 2 lyžice kečupu
- oregano
- sušený cesnak
- 100 g syru gouda
Postup
-
V mise zmiešajte mleté kuracie mäso, vajcia, strúhanku a soľ a čierne korenie podľa chuti. Spracujte rukami, kým nevznikne hladké a nelepivé cesto.
-
Z cesta utvorte 8 rovnako veľkých placiek. Na každú placku položte kúsok tvrdého syra a zabaľte ho do cesta, aby bol celý zakrytý. Uhlaďte okraje placiek, aby sa nerozpadali.
-
V panvici rozohrejte olej, na ktorom opekajte placky zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Preneste ich do zapekacej misy a rovnomerne ich rozložte.
-
V malej miske zmiešajte paradajkový pretlak, kečup, oregano a cesnakový prášok. Premiešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, môžete ju zriediť trochou vody.
-
Polejte placky rajčinovou omáčkou a posypte strúhaným syrom. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 25 minút, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatistú farbu.
-
Vyberte placky z rúry a nechajte ich chvíľu odležať.
-
Dobrú chuť!