Odľahčené tvarohové dezerty sú obzvlášť v lete veľmi obľúbená pochúťka. Túto tortu oceníte nielen pre jej sviežu chuť, ale aj ľahkú prípravu a dôstojné makrá.
Tak sa to toho pustime.
1 porcia obsahuje
- 266 kcal
- 19 g sacharidov
- 11 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 8 porcií
- 80 g ovsenej múky
- 40 g mandľovej múky
- 20 g kokosovej múky
- 15 g čakankového sirupu
- 30 g kokosového oleja
- voda
- 280 g gréckeho jogurtu
- 250 g ricotty
- 15 g čakankového sirupu
- 300 g jahôd
- 30 g želatíny
- 280 g gréckeho jogurtu
- 250 g ricotty
- 20 g čakankového sirupu
- 20 g želatíny
- jahody
- kokosové chipsy
Postup
-
Ingrediencie na korpus zmiešame dokopy a v vzniknuté cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 8‑10 minút na 170 °C. Cesto starostlivo strážte!
-
Medzitým si pripravíme jahodovú vrstvu. Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme jogurt, ricottu, sirup a vmiešame želatínu, ktorú sme spracovali podľa návodu na obale. Krém nalejeme na vychladnutý korpus a vložíme do chladničky na približne 2 hodiny.
-
Po zatuhnutí jahodovej vrstvy si pripravíme vrstvu finálnu. Jogurt, ricottu, sirup a podľa návodu pripravenú želatínu zmiešame dohromady a navrstvíme na jahodovú vrstvu.
-
Vrch torty ozdobíme jahodami, kokosovými chipsami a necháme zatuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.
Tip: jahody môžete dať aj medzi dve vrstvy krému.
Dobrú chuť!