Hľadáš rýchle jedlo, ktoré zasýti a zároveň chuťovo vystrelí do nebies? 🚀 Potom si tu správne! Vyskúšaj krémové cestoviny z jednej panvice so šampiňónmi a slaninou, ktoré máš hotové za 20 minút a neušpiníš skoro žiadny riad!
1 porcia obsahuje
- 736 kcal
- 91 g sacharidov
- 22 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g Vilgain cestovín Fusilli
- 150 g slaniny
- 250 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g parmezánu
- 250 ml kuracieho vývaru
- 250 ml 12 % smotany
- šťava z citróna
- štipka čierneho korenia
- soľ
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- petržlenová vňať
Postup
-
Cestoviny uvar podľa návodu na obale. -
Slaninu nakrájaj na kocky a opraž na panvici. Môžeš pridať trochu olivového oleja. Keď je slanina opražená zo všetkých strán, vyberte ju z panvice a daj bokom.
-
Do použitej panvice vlož najemno nakrájanú cibuľu a restuj približne 3 minúty. Potom pridaj na plátky nakrájaný cesnak a na plátky nakrájané šampiňóny.
-
Ochuť čiernym korením, soľou, sušeným cesnakom a restuj ďalších 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
-
Slaninu vlož späť do panvice a všetko zalej smotanou a vývarom. Var, kým omáčka nezhustne.
-
Nakoniec pridaj do omáčky nastrúhaný parmezán, trochu citrónovej šťavy, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a uvarené cestoviny. Všetko spolu premiešaj.
-
A môžeš podávať, tak dobrú chuť!