Čo tak dokonale chrumkavá smotanová pinsa z oblasti Alsaska, ktorú skvele dochutí cibuľa a vysokopercentná šunka alebo slanina? Ak chceš zmenu od klasických pizz a pins s paradajkovým základom, mozzarellou a bazalkou, flammkuchen je jasná voľba!
Nákup použitých surovín pre recept
1 porcia obsahuje
- 1 009 kcal
- 129 g sacharidov
- 33 g tukov
- 54 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 základ na pinsu
- 1 červená cibuľa
- 200 g kyslej smotany
- 125 g vysokopercentnej šunky
- bylinková soľ
- čierne korenie
- pažítka
Postup
-
Na základ na pinse daj kyslú smotanu, na kocky nakrájanú kvalitnú šunku, na prúžky nakrájanú červenú cibuľu a všetko pekne zasyp bylinkovou soľou a korením. Pre pôvodný recept je typická slanina. My chceli znížiť počet kalórií a zvýšiť obsah bielkovín, a tak som zvolili vysokopercentný kus šunky. -
Daj piecť na 250 °C na 7 minút.
-
Nakoniec len posyp nasekanou pažítkou a nakrájaj.
Tak dobrú chuť!