Máš chuť na kebab, no chceš aj dodržať svoje denné goals 💪🏻 a siahnuť po kvalitných surovinách s jasným pôvodom? Tak si ho priprav doma!
Keď si mäso upečieš dopredu, časovo ti jeho príprava zaberie rovnako času ako donáška, navyše si ho môžeš vylepšiť podľa seba. Pridať viac cesnaku, obľúbenú omáčku, vybrať si mäso, ktoré máš najradšej alebo zvoliť zeleninu, ktorú máš práve doma. Tak čo, vyskúšaš túto easy večeru alebo obed so sebou? 🌯
1 porcia obsahuje
- 547 kcal
- 41 g sacharidov
- 20 g tukov
- 56 g bielkovín
Na 3 porcie
- 3 kuracie prsia
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica sójovky v spreji
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička oregana
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- mletá rasca
- čili
- 3 plátky Vilgain celozrnnej tortilly
- 1 červená cibuľa
- 100 g uhorky
- 100 g cherry paradajok
- 60 g baby špenátu
- 6 lyžíc gréckeho jogurtu
- petržlenová vňať
Postup
-
Očisti kuracie prsia, nakrájaj ich na plátky a marinuj v zmesi všetkých surovín potrebných na marinádu.
-
Pekáč vymaž olivovým olejom v spreji a navrstvi na seba všetky plátky mäsa. Polej ich marinádou a zafixuj špajdľami, aby sa ti počas pečenia nerozpadli od seba.
-
Daj piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.
-
Medzitým si priprav suroviny na servírovanie – všetku zeleninu nakrájaj na malé kúsky a tortillu zľahka prehrej na suchej panvici.
-
Hotové mäso vcelku rozkrájaj na malé prúžky a pokvapkaj šťavou z pekáča.
-
A ideme servírovať!
Na opečenú tortillu daj dve lyžice gréckeho jogurtu, pár listov baby špenátu alebo iného obľúbeného šalátu, nakrájané paradajky, uhorku, cibuľu, upečené mäso, lístky čerstvého petržlenu a trochu jogurtu navrch.
-
Všetko zabaľ a vychutnávaj!