Predstav si situáciu: si v škole alebo v práci, zabudneš si pripraviť obed a vieš, že za rohom je stánok s kebabom… Problém hladného žalúdka solved? Nie tak úplne, nezabudni tiež na to, ako sa po takom kebabe asi bude cítiť tvoje zažívanie… Nič moc?
A čo keby sme ti povedali, že kebab si môžeš jednoducho pripraviť za 20 minút doma? Dokonca lepšie! V nadýchanej pite, so šťavnatým kuraťom, ktorého pôvod poznáš, a fresh zeleninou? Neznie to lepšie? Navyše, ak chceš mať túto rýchlovku ešte rýchlejšiu, pokojne vymeň opečené kura za to R2E kuracie mäso. Potom máš tento banger hotový do 10 minút! Tak čo na to povieš? 😏
1 porcia obsahuje
- 442 kcal
- 43 g sacharidov
- 12 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 1 porciu
- 120 g kuracieho mäsa
- 1 Vilgain pita chlieb
- 10 g paradajkového pyré
- 5 ml chilli omáčky z pečených paprík
- 3 lyžice gréckeho jogurtu
- olivový olej v spreji
- soľ
- čierne korenie
- sladká paprika
- sušený cesnak
- sušená cibuľa
- mletá rasca
- škorica
- 1 paradajka
- 5 g červenej kapusty
- 5 g cibule
- 5 g ľadového šalátu
- citrónová šťava
Postup
-
Kuracie mäso namarinuj v zmesi z paradajkového pyré, čili omáčky, lyžice gréckeho jogurtu a korenia (to zvoľ podľa vlastných preferencií v požadovanom množstve, inšpiráciu máš v zozname surovín).
-
Rozpáľ panvicu s olivovým olejom a mäso orestuj dozlatista.
-
Medzitým si nakrájaj obľúbenú zeleninu a priprav si dresing zo zvyšného jogurtu, soli, čierneho korenia, citrónovej šťavy a cesnaku. Máš radšej iný dresing? Pokojne pridaj ten.
-
Keď je mäso pripravené, nechaj ho chvíľu odstáť a na panvici opeč pitu. Tú v strede rozkroj a vnútorný priestor postláčaj tak, aby v ňom bolo čo najviac miesta na náplň.
-
Kuracie mäso si nakrájaj na rezančeky, daj do pity so zeleninou, zalej dresingom a enjoy!