Pamätáš na školské desiaty s šiškou zabalenou v obrúsku? Teraz si ich môžeš pripomenúť, no v oveľa lepšej a zdravšej verzii. Tieto pečené šišky sú bez vyprážania, plné bielkovín a urobíš ich z pár bežných surovín. Žiadny lacný olej, žiadne zdĺhavé kysnutie. Len tvaroh, vajcia a štipka nostalgie. Môžeš si ich naplniť podľa seba. Napríklad proteínovým krémom alebo kvalitným džemom bez cukru. 🍓
1 porcia obsahuje
- 241 kcal
- 40 g sacharidov
- 4 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 7 porcií
- 250 g hrubej múky
- 150 g tvarohu
- 4 vajcia
- 12 g kypriaceho prášku
- 1 lyžica medu
- Vilgain lieskovoorieškový protein cream
- jahodový džem
Postup
-
Suroviny na cesto zmiešaj a nechaj odležať na asi 15 minút. Potom si ruky namoč do vody (alebo ich ľahko postriekaj ghee v spreji), aby sa ti s cestom lepšie pracovalo.
-
Z cesta vytvaruj malé buchtičky (nám vyšlo 7 ks) a daj ich piecť do teplovzdušnej fritézy na 200 °C na 10 minút, kým šišky nebudú zlatisté na povrchu a mäkké vo vnútri.
-
Šišky nechaj vychladnúť a potom ich naplň. My sme zvolili jahodový džem a protein cream, do každej sme dali cca 25 g. Potom už len pocukruj a vychutnávaj!
Makrá šišky podľa náplne:
🍫 Šiška s protein creamom (cca 100 g):
325 kcal I 15 g B I 33 g S I 13 g T I 8 g V
🍓 Šiška s džemom (cca 100 g):
241 kcal I 11 g B I 40 g S I 4 g T I 2 g V






