Obľubuješ müsli tyčinky, ale nechceš kupovať tie z obchodu, ktoré sú plné pridaných cukrov a iných aditív?
Máme tu pre teba riešenie! Upeč si ich doma. Potrebuješ na ne len pár základných surovín a za necelú hodinku sú na stole (a to aj s prípravou!). Naplniť ich môžeš svojim obľúbeným ovocím, alebo tým, čo je práve v sezóne a pripraviť si tak zakaždým trošku iný variant. Mimochodom, experimentovanie s ovocím sa tu priamo ponúka! Tak nám daj v komentároch vedieť, či skúsiš ríbezle ako my, alebo si vyberieš niečo iné. 🍓
1 porcia obsahuje
- 404 kcal
- 50 g sacharidov
- 14 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 6 porcií
- 140 g ražných vločiek
- 160 g ovsenej múky
- 40 g kokosového oleja
- 100 g javorového sirupu
- 70 g arašidového masla
- 60 g vanilkového proteínu
- 300 g ríbezlí
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- 50 g vody
Postup
-
Na strednom plameni na panvici rozohrej ríbezle s javorovým sirupom či iným sladidlom a vodou (ak máš mrazené ovocie, vodu už nepridávaj.) -
Priveď do varu, potom zníž teplotu a nechaj zmes variť asi 5 minút. Občas premiešaj, aby sa nepripaľovala a nakoniec povarené ríbezle zľahka roztlač vidličkou. Pokiaľ je potrebné zmes zahustiť, pridaj lyžičku škrobu rozmiešaného v troche vody a nechaj chvíľu prehriať.
-
V mise zmiešaj všetky ingrediencie na základ. Zmes by mala držať pohromade, pokiaľ je príliš hutná a sypká, pridaj trochu vody alebo arašidového masla. Pokiaľ je príliš mokrá, pridaj naopak viac ovsenej múky.
-
Tretinu zmesi si daj bokom, tú potom použiješ ako posyp navrch tyčiniek. Zvyšok zmesi utlač do vymastenej formy na chlebíček.
-
Následne prilej ovocnú zmes a rozprestri ju po základe.
-
Posyp zvyškom ovsenej zmesi, daj na noc do chladničky, potom ich nakrájaj a vychutnávaj doma alebo na cestách!