Tiež miluješ krokety? Čo keby sme ti ukázali, ako si ich pripraviť v zdravšej verzii? Neuberie im to na chuti, ale na kalóriách. Ako? Vďaka príprave v teplovzdušnej fritéze, ktorá nám ušetrí veľa tuku! Navyše sme ich obohatili o poriadnu dávku cesnaku a vykúzlili tak super prílohu alebo slaný snack, ktorý bude ideálny s obľúbeným dipom na ktorejkoľvek grilovačke! 🤤
1 porcia obsahuje
- 323 kcal
- 39 g sacharidov
- 16 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 300 g zemiakov
- 1 štipka himalájskej soli
- 1 štipka mletej papriky
- 30 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipka petržlenovej vňate
Postup
-
Najprv si uvar zemiaky v šupke. Potom ich očisti a roztlač. -
Pridaj ghí alebo maslo izbovej teploty, štipku soli, mletej papriky, hladkú múku a lyžičku škrobu a celé to poriadne premiešaj.
-
Z cesta tvaruj guľky a vyskladaj ich do teplovzdušnej fritézy. Môžeš ich ešte postriekať olejom v spreji, aby boli krásne hnedé. Nechaj piecť na 200 °C cca 10 minút, kým nebudú chrumkavé na povrchu.
-
Medzitým si na panvici rozohrej ghee, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Po upečení krokety hoď do panvice a poriadne obaľ v cesnakovom masle.
-
A vychutnávaj s naším kečupom alebo domácou čedarovou omáčkou. Tak dobrú chuť!