Hranolčeky, ktoré sú hotové za pár minút, bez vyprážania a z naozajstných zemiakov? Také pripraviť vieme a nie sú to žiadne mrazené polotovary! Vďaka hacku, ktorý ti v recepte ukážeme, sú oveľa chrumkavejšie, skvele sa hodia ako príloha k mäsu alebo inej veggie alternatíve a super budú aj na snackovanie s nejakou chutnou omáčkou! 🚀
1 porcia obsahuje
- 497 kcal
- 95 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 13,5 g bielkovín
Na 1 porciu
- 500 g zemiakov
- soľ
- rozmarín
- sušený cesnak
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 2 ml ghee v spreji
- 10 g parmezánu
- petržlenová vňať
Postup
-
Zemiaky očisti, nakrájaj a na chvíľu hoď do studenej vody s ľadom. Vďaka tomu ich zbavíš prebytočného škrobu a budú chrumkavejšie. Potom ich osuš, osoľ a pridaj trochu kukuričného škrobu, ktorý teraz naopak vytvorí na hranolčekoch krustu, vďaka ktorej budú chrumkať ešte viac.
-
Hranolčeky daj do teplovzdušnej fritézy alebo na plech do rúry, postriekaj olivovým olejom alebo ghee v spreji a peč na 200 °C cca 15 minút (tu záleží na hrúbke nakrájaných zemiakov a výkone tvojej fritézy/rúry, preto hranolčeky pravidelne sleduj).
-
Keď budú zlatisté, vytiahni ich z rúry, posyp parmezánom, okoreň podľa ľubovôle, pridaj čerstvé bylinky, obľúbenú omáčkou a vychutnávaj!