Hľadáš rýchlu desiatu na cesty, ktorá obsahuje až 10 g vlákniny a bielkovín? Čo tak si ju jednoducho pripraviť doma za 20 minút aj s pečením? Chuťovo si túto vláčnu dobrotu navyše môžeš upraviť podľa vlastných preferencií. My sme síce pridali lyofilizované višne, ale pokojne skús aj ďalšie varianty, ktoré sa tu budú páčiť. 🍒
1 porcia obsahuje
- 186 kcal
- 16 g sacharidov
- 8 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 9 porcií
- 70 g ovsenej múky
- 30 g ovsených vločiek
- 60 g proteínu na pečenie
- 100 g čakankového sirupu
- 50 g mandľového masla
- 20 g lyofilizovaných višní
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 100 g Vilgain bielej čokolády
- 30 g višňové marmelády
- 10 g protein crispies
Postup
-
Na základ v miske zmiešaj všetky sypké suroviny a pridaj k nim na menšie kúsky nakrájané višne. Do zmesi daj aj čakankový sirup a mandľové maslo. -
Vypracuj si hustejšie cesto (tu veľmi záleží, aké vločky použiješ, každé majú inú savosť tekutín. Keby sa ti teda cesto zdalo príliš husté a zle sa s ním pracovalo, pridaj po lyžičkách trochu vody).
-
Cesto prelož do pekáča (19 x 19 cm) vyloženého papierom na pečenie a rovnomerne uhlaď a natlač na dno. Peč na 170 °C asi 10 minút.
-
Na upečený a vychladnutý základ nalej roztopenú čokoládu, v ktorej môžeš pomocou špajdle urobiť mozaikový efekt višňovou marmeládou. Všetko zakonči proteínovými crispies.
-
A môžeš podávať! Doma ku káve, na cesty, výlety, alebo ako rýchly zdravý snack do školy a práce. Tak kam tieto ovsené pochúťky vezmeš ty? Daj nám vedieť na našom Instagrame s označením @vilgainrecepty! 📸