Jeme očami, hovorí sa… a my musíme iba súhlasiť! Veď sa sami pozrite na úvodnú fotku receptu, nie je už len tá sama o sebe na zožratie? Ak nie, tak vám zaručujeme, že tieto mini „zmrzlinky“ s sugar‑free sušienkou na zožratie rozhodne sú!
Navyše sú za chvíľu hotové, ich príprava je vlastne celkom zábava, v kreativite sa tu opäť medze nekladú, môžete ich jesť hneď, nechať ich chvíľu vychladiť v chladničke alebo ich zamraziť a dať si ich kedykoľvek, kedy bude potrebné zahnať chuť na sladké. Táto dobrota sa dá vychvaľovať do nebies veľmi dlho. Ďakujte nám ale neskôr, teraz sa do toho poďme rovno pustiť! :)
1 porcia obsahuje 1 zmrzlinka
- 328 kcal
- 17 g sacharidov
- 27,6 g tukov
- 3,5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 16 sušienok bez cukru
- 1 balenie mascarpone
- 1 balenie 30 % smotany na šľahanie
- 2 lyžice arašidového masla
- 2 lyžice trstinového cukru
Postup
-
Pripravíme si ingrediencie. -
V mise vyšľaháme mascarpone so smotanou na šľahanie, cukrom a arašidovým maslom.
-
Pustíme sa na plnenie sušienok. Najprv na sušienku nanesieme krém, na spodnú časť priložíme nanukové drievko a nanesieme ďalšiu vrstvu krému.
-
Priklopíme druhou sušienkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
-
Potom namočíme do obľúbeného orechového masla a posypeme tým, čo máme radi. My sme tentoraz zvolili nadrvené sušienky a pekanové orechy, skvelo ale poslúži napríklad lyofilizované ovocie, semienka alebo naše Coconut Sprinkles!
-
Zmrzlinky môžete jesť hneď, nechať ich vychladiť v chladničke alebo šupnúť do mrazničky a pustiť sa do nich, keď bude treba. Radi by sme vám napísali, že v mrazničke vám vydržia najdlhšie, silne o tom ale pochybujeme… :D
Tak dobrú chuť a tešíme sa na váš zdieľaný výsledok napríklad na Instagrame s označením @aktinrecepty. :)