Vykúzliť dezert z iba 2 surovín? Vieme! Stačí nám iba vajíčko a naše skvelé lieskovoorieškové maslo. Dezert, po ktorom sa každému budú zbiehať sliny, je za pár minút na stole.
1 porcia obsahuje
- 539 kcal
- 22 g sacharidov
- 42 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 vajcia
- 150 g Vilgain lieskovoorieškového kakaového krému
Postup
-
Oddelíme žĺtky od bielkov.
-
Z bielkov vyšľaháme sneh.
-
Žĺtky vyšľaháme spoločne s lieskovoorieškovým krémom.
-
Postupne na trikrát pridávame k zmesi vyšľahané bielky a ručne a jemne vmiešavame.
-
Hotové cesto prelejeme do 2 misiek na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 15 minút.
-
Upečené suflé musí byť uprostred nedopečené.
-
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
-
A môžeme podávať napríklad s jahodami alebo malinami.
Dobrú chuť!
Nákup použitých surovín pre recept