Dezert bez rafinovaného cukru? Áno, prosím! A ešte k tomu za pár minút hotový? To my vieme a naučíme to aj vás. Tak si poďme pripraviť túto jednoduchú a výbornú čokoládovú penu.
1 porcia obsahuje
- 266 kcal
- 14 g sacharidov
- 18 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 3 porcie
- 4 vajcia
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 100 g jahôd
- 2 štipky soli
Postup
-
Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
-
Oddeľte žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise šľahajte bielky s dvoma štipkami soli do tuhého snehu.
-
Do misky so žĺtkami pridajte javorový sirup a vanilkový extrakt. Zmes šľahajte, kým nezhustne a nezosvetlí. Postupne pridávajte rozpustenú čokoládu.
-
Potom pridajte sneh a opatrne ho vmiešajte, aby zostal v penovitej konzistencii.
-
Penu nalejte do mištičiek a nechajte chladiť v chladničke aspoň jednu hodinu.
-
Podávajte s čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím. Dobrú chuť!