Čokoládová pena

25 min. 1 h chladenia v chladničke
43 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Čokoládová pena

Dezert bez rafinovaného cukru? Áno, prosím! A ešte k tomu za pár minút hotový? To my vieme a naučíme to aj vás. Tak si poďme pripraviť túto jednoduchú a výbornú čokoládovú penu.

1 porcia obsahuje 1 pohár peny

  • 266 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 18 g tukov
  • 10 g bielkovín

Na 3 porcie

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustite horkú čokoládu a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.

  2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise šľahajte bielky s dvoma štipkami soli do tuhého snehu.

  3. Do misky so žĺtkami pridajte javorový sirup a vanilkový extrakt. Zmes šľahajte, kým nezhustne a nezosvetlí. Postupne pridávajte rozpustenú čokoládu.

  4. Potom pridajte sneh a opatrne ho vmiešajte, aby zostal v penovitej konzistencii.

  5. Penu nalejte do mištičiek a nechajte chladiť v chladničke aspoň jednu hodinu.

  6. Podávajte s čerstvým alebo lyofilizovaným ovocím. Dobrú chuť! Čokoládová pena

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
43 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________