Čokoláč s korpusom z granoly

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
24 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Čokoláč s korpusom z granoly

Milí čokoholici, toto je hádanka pre vás.

Trochu pripomína Pribináčik. Trochu zase pravý čokoládový cheesecake. K tomu všetkému obsahuje dávku bielkovín hodnú kadejakého kulturistu. Čo je to?

Čokoláč!

1 porcia 1 kus torty

  • 408 kcal
  • 34 g sacharidov
  • 24 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpus:
Na krém:
Navrch:

Postup

  1. Čokoláč s korpusom z granoly

    Rúru si predhrejeme na 180 °C.

  2. Najskôr si pripravíme korpus.

    Granolu priamo v obale rozdrvíme na malé kúsky. Tie následne zmiešame s roztopeným kokosovým olejom a vajcami. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno a po stranách koláčovej formy.

    Pečieme v predhriatej rúre približne 10 minút.

  3. Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, ricottu, proteínový prášok, erytritol (alebo iné sladidlo).

  4. Čokoládový puding uvaríme štandardným postupom. Oproti návodu na obale použijeme však iba 300 ml mlieka, aby bol puding pekne hustý.

  5. Do uvareného pudingu vmiešame čokoládové pecičky.

    Miešame, miešame a miešame, kým sa všetky nerozpustia. Následne necháme puding zľahka vychladnúť.

  6. Do vychladnutého pudingu primiešame 2/3 tvarohového krému. Zvyšnú 1/3 zatiaľ odložíme nabok.

  7. Na vychladnutý korpus najprv nanesieme tmavý čokoládový krém a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

  8. Následne nanesieme aj zvyšný svetlý krém.

  9. Na vrch koláča nastrúhame vysokopercentnú čokoládu a dáme chladiť do chladničky na pár hodín.

  10. A potom už len dobrú chuť!

    Čokoláč s korpusom z granoly

    Čokoláč s korpusom z granoly

    Čokoláč s korpusom z granoly

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
24 Páči sa mi Uložiť recept