Milí čokoholici, toto je hádanka pre vás.
Trochu pripomína Pribináčik. Trochu zase pravý čokoládový cheesecake. K tomu všetkému obsahuje dávku bielkovín hodnú kadejakého kulturistu. Čo je to?
Čokoláč!
1 porcia
- 408 kcal
- 34 g sacharidov
- 24 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 8 porcií
- 350 g čokoládovej granoly
- 30 g kokosového oleja
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 500 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g čokoládového proteínu
- 50 g erythritolu
- 50 g čokopecičiek
- 1 balenie želatíny
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 180 °C.
-
Najskôr si pripravíme korpus.
Granolu priamo v obale rozdrvíme na malé kúsky. Tie následne zmiešame s roztopeným kokosovým olejom a vajcami. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno a po stranách koláčovej formy.
Pečieme v predhriatej rúre približne 10 minút.
-
Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, ricottu, proteínový prášok, erytritol (alebo iné sladidlo).
-
Čokoládový puding uvaríme štandardným postupom. Oproti návodu na obale použijeme však iba 300 ml mlieka, aby bol puding pekne hustý.
-
Do uvareného pudingu vmiešame čokoládové pecičky.
Miešame, miešame a miešame, kým sa všetky nerozpustia. Následne necháme puding zľahka vychladnúť.
-
Do vychladnutého pudingu primiešame 2/3 tvarohového krému. Zvyšnú 1/3 zatiaľ odložíme nabok.
-
Na vychladnutý korpus najprv nanesieme tmavý čokoládový krém a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
-
Následne nanesieme aj zvyšný svetlý krém.
-
Na vrch koláča nastrúhame vysokopercentnú čokoládu a dáme chladiť do chladničky na pár hodín.
-
A potom už len dobrú chuť!