Zabudni na prázdne kalórie! Tento recept nie je len o krémovej omáčke a slanine – vďaka kuracím prsiam, parmezánu a mozzarelle máš v jednej porcii viac ako 45 g bielkovín, ktoré ťa na dlho zasýtia. K tomu vláknina zo šampiňónov, komplexné sacharidy z cestovín a poriadna porcia bombovej chuti. Hotové za polhodinu, ideálne na výdatný obed aj ako mealprep na druhý deň. Vyskúšaš? 🍽️
1 porcia obsahuje
- 646 kcal
- 62 g sacharidov
- 22 g tukov
- 47 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g kuracích pŕs
- 160 g penne
- 150 ml 12 % smotany
- 15 g parmezánu
- 30 g strúhanej mozzarelly
- 125 g šampiňónov
- 25 g slaniny
- 1/2 červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- oregano
- soľ
- čierne korenie
- ghee v spreji
Postup
-
Cestoviny si uvar podľa návodu na obale. Kuracie prsia umy, osoľ, okoreň čiernym korením a dozlatista orestuj na troche ghee. Pozor, nech mäso nepresušíš, odstav ho vo chvíli, keď je pekne šťavnaté. -
Potom na panvici orestuj aj nakrájané šampiňóny, cibuľu a slaninu. Prilej smotanu, premiešaj, do zmesi pridaj nastrúhaný parmezán a mozzarellu a dochuť sušeným oreganom. Omáčku pár minút povar. Pre krémovejšiu konzistenciu pridaj vodu z cestovín.
-
Cestoviny s omáčkou daj na tanier, pridaj nakrájané kuracie prsia a na záver jarnú cibuľku. Dobrú chuť!