Od tých klasických na prvý pohľad na nepoznanie, už pri prvom uhryznutí vám ale dôjde, že tieto avokádové brownies majú niečo do seba. Vďaka tejto zeleninovej zložke sú totiž krásne vláčne a zamatovo mäkké. Ani chuti sa báť nemusíte, ako pri brownies býva zvykom, pocítite čokoládu a nič viac než čokoládu.
1 porcia obsahuje
- 307 kcal
- 25,6 g sacharidov
- 19 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 9 porcií
- 2 avokáda
- 200 g horkej čokolády
- 150 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 60 g kakaa
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
Postup
-
Predhrejte si rúru na 180 °C a vymažte štvorcovú formu s rozmermi 20 x 20 cm.
-
V malej miske rozpustite horkú čokoládu (použili sme 80 %) vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Nechajte mierne vychladnúť.
-
V mise zmiešajte rozmixované avokáda a cukor dohladka.
-
Postupne pridávajte vajcia jedno po druhom a miešajte po každom pridaní. Pridajte vanilkový extrakt a zmiešajte.
-
Do zmesi pridajte rozpustenú čokoládu a dobre premiešajte.
-
V ďalšej miske zmiešajte kakaový prášok, jedlú sódu a soľ. Pridajte túto zmes k avokádovej zmesi a miešajte, pokým nebudú obe zmesi dobre spojené.
-
Vylejte cesto do pripravenej formy a rozotrite. Pečte v predhriatej rúre 25‑30 minút.
-
Brownies nechajte vychladnúť, a potom už len vychutnávajte!