Trošku odľahčená verzia arašidového krému alebo peny, a to vďaka práškovému arašidovému maslu, ktoré má nižšiu energetickú hodnotu ako klasické arašidové maslo. Samozrejme, chutí výborne a čím dlhšie čaká v chladničke, tým je pena lepšia.
1 porcia obsahuje
- 477,5 kcal
- 28,6 g sacharidov
- 30,7 g tukov
- 21,6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 balenie odtučneného cream cheese
- 1 nízkotučný tvaroh
- 1 30 % smotana na šľahanie
- 55 g trstinového práškového cukru
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 80 ml vody
- 60 g práškového arašidového masla
- 20 g práškového arašidového masla
- voda
- 10 g trstinového práškového cukru
- arašidy v horkej čokoláde
Postup
-
Ako prvé si vymiešame práškové arašidové maslo s vodou. -
Do misky dáme cream cheese, tvaroh, cukor, vanilku a arašidové maslo. Poriadne premiešame.
-
Vyšľaháme šľahačku podľa návodu a zamiešame ju do tvarohovej zmesi.
-
Vymiešame si ešte práškové arašidové maslo s cukrom a vodou tak, aby bolo tekutejšie na ozdobu.
-
Tvarohový krém si dáme do zdobiaceho vrecúška (alebo môžeme dávať do pohárov aj lyžicou).
-
Vrstvíme do pohára: do polovice ide krém, na to nalejeme trochu arašidového masla a znovu krém.
-
Nakoniec ešte trošku polejeme arašidovým maslom a ozdobíme arašidmi v čokoláde.
-
Dobrú chut!