Nemáš veľa času, ale chceš výživné a chutné jedlo? Potom je pre teba skvelým riešením zapekanka. A čo je najlepšie? Aj keď ti tu dnes ukážeme našu verziu, ako si zapekanku vylepšiť, vo fantázii a hlavne chuťových preferenciách sa medze nekladú, a tak si ju môžeš upraviť a pridať na ňu to, čo ti chutí najviac, alebo čo máš práve doma. Tak ideme na to?
1 porcia obsahuje
- 515 kcal
- 19 g sacharidov
- 31 g tukov
- 37 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 bageta
- avokádový olej
- 1 cibuľa
- 300 g šampiňónov
- 200 g R2E kuracieho mäsa
- soľ
- čierne korenie
- kečup s nižším obsahom cukru
- 100 g cheddaru
- 2 čajové lyžičky majonézy light
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- pažítka
- kečup
- horčica
Postup
-
Ako prvé si na troche avokádového oleja speň cibuľku a pridaj nadrobno nakrájané šampiňóny. Zmes potom dochuť soľou a čiernym korením. -
Medzitým si v miske zmiešaj R2E kuracie mäso s trochou kečupu. Ak preferuješ sójovku, pokojne pridaj aj tú.
-
Nezabudni ani na majonézu. Tú si v inej miske zmiešaj s cesnakom. My sme použili čerstvý, ale môžeš pridať trochu sušeného.
-
Rozpolenú bagetu natri cesnakovou majonézou, pridaj zmes húb a cibuľky, mäsovú zmes a všetko zasyp obľúbeným syrom. My sme použili cheddar, ktorý dodá zapekanke nielen skvelú chuť, ale aj farbu.
-
Daj zapiecť do rúry na 200 °C asi na 10 minút. Ideálny je režim grilu.
-
Nakoniec už len pokvapkaj kečupom a yellow mustard, posyp čerstvou pažítkou a vychutnávaj ešte teplú, alebo si ju zabaľ so sebou do školy, do práce či na výlet. Tak dobrú chuť!