Cesnaková nátierka na rožku s mandarínkou alebo hrozno na silvestrovskom stole sú už klasika. Prekvap návštevu trochu iným pohostením.
1 porcia obsahuje
- 19 kcal
- 2 g sacharidov
- 0,5 g tukov
- 1 g bielkovín
Na 18 porcií
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 50 g avokáda
- 1/2 šťavy z limetky
- 1 štipka soli
- 50 g údeného lososa
- kôpor
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 10 g tahini
- 20 g uhorky
- 50 g mini mozzarelly
- čierny sezam
- 100 g jahôd
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 1 kvapka vanilkového extraktu
- ľanové semienka
Postup
-
Jednohubky s avokádom a lososom:
Na 1 porciu z 18 ks: 19 kcal | 2 g S | 1 g B | 0,5 g T
-
Plátok sendvičového chleba rozkroj na 9 malých štvorčekov. V miske roztlač avokádo, ktoré zmiešaj so soľou, šťavou z limetky a natri na chlieb. Údeného lososa nakrájaj na malé kocky a pridaj na avokádo. Dozdobiť a vyladiť chute môžeš ešte čerstvým kôprom.
-
Jednohubky s uhorkou a mozzarellou:
Na 1 porciu z 18 ks: 20 kcal | 2g S | 0,5 g B | 0,5 g T
-
Plátok sendvičového chleba opäť rozkroj na 9 malých štvorčekov. Každý kus potri tahini pastou, pridaj na tenké plátky nakrájanú šalátovú uhorku, guľôčku mozzarelly, posyp čiernym sezamom a prepichni špáradlom.
-
Jahodoví Santa Clausovia:
Na 1 porciu z 15 ks: 5 kcal | 1g S | 0,5 g B
-
Jahodu zbav stopky a zrež ju, aby mohla stáť obrátená špičkou nahor. Potom urob ešte jeden rez bližšie k špičke. V miske zmiešaj tvaroh s dvoma kvapkami vanilkového extraktu. Tvarohom potri jahodu v prostrednom reze a trochu na špičke. Pinzetou urob Santovi oči z ľanových semienok.
-
Dobrú chuť a všetko dobré v novom roku! :)