Nebol už tento rok čas upiecť pečivo a chceš to pred Štedrým dňom zachrániť? We got you! Čo tak vyskúšať easy perníkové brownies plné čokolády, navyše bez vajec a lepku, takže sa na sviatočných návštevách zavďačíš všetkým.
1 porcia obsahuje
- 168 kcal
- 20,4 g sacharidov
- 7,2 g tukov
- 4,3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 190 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 14 g perníkového korenia
- 7 g kakaa
- 70 g javorového sirupu
- 50 ml avokádového oleja
- 60 g vody
- 240 g jablčného pyré
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 60 g mandľového masla
- 20 g javorového sirupu
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky mletého zázvoru
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1/2 čajové lyžičky klinčekov
- 1/2 čajové lyžičky muškátového orieška
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si menší plech (náš mal rozmer cca 25x18 cm) a vystelieme ho papierom na pečenie. -
V miske zmiešame suché ingrediencie – ovsenú múku, sódu, perníkové korenie a kakao.
-
V inej miske zmiešame javorový sirup, olej, teplú vodu a jablkovú výživu.
-
Suché ingrediencie prisypeme k mokrej zmesi a zamiešame.
-
Cesto rozotrieme na plech a pečieme cca 25 minút.
-
Na polevu si zmiešame všetky ingrediencie. Následne ju rovnomerne rozotrieme na upečený a aspoň mierne vychladnutý koláč. Nakrájame a podávame.
-
Tak dobrú chuť a krásne Vianoce!