Hľadáš inšpiráciu na rýchlu večeru alebo desiatu so sebou? Čo tak kurací sandwich s krémovou nátierkou so špenátom, ktorého príprava ti zaberie max. 5 minút, tvojmu telu ale dodá presne to, čo potrebuje? S náplňou sa navyše môžeš hocijako pohrať podľa svojich chuťových preferencií – kura vymeniť za tuniaka alebo morčacie mäso, pridať ďalšiu obľúbenú zeleninu alebo korenie a vykúzliť tak nespočetné množstvo kombinácií, ktoré ťa rozhodne nebudú nudiť. 🥪
PS: celú verziu video receptu s postupom v ASMR 👂🏻 verzii nájdeš na našom YouTube kanále, tak sa na to pozri a daj vedieť, či vyskúšaš.
1 porcia obsahuje
- 297 kcal
- 31 g sacharidov
- 6 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 plátky Vilgain sandwich bread
- 200 g Vilgain kuracích pŕs
- 50 g baby špenátu
- 20 g jarnej cibuľky
- 2 čajové lyžičky bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička majonézy light
- 2 štipky čierneho korenia
- 2 štipky granulovaného cesnaku
- 1 čajová lyžička Vilgain chutney
Postup
-
Najprv si opeč sandwich bread. Daj ho na chvíľu bokom a pusť sa do prípravy kuracej náplne.
-
Na doštičku vyklop R2E kuracie prsia a natrhaj ich nožom alebo vidličkou na jemnejšie kúsky.
-
Potom pridaj baby špenát, jarnú cibuľku, jogurt, majonézu, korenie (stavili sme na čierne korenie a ľahko pikantný granulovaný cesnak) a nakoniec lyžičku cibuľového chutney. Pokiaľ chceš zmes sladšiu, daj pokojne dve.
-
Všetko nožom rozdrv na požadovanú konzistenciu. Záleží na tebe, či chceš mať v náplni väčšie kusy surovín alebo hladký krém.
-
Zmes potom rozdeľ na dva opečené chleby a priklop zvyšnými.
-
Za 5 minút máš na stole luxusné jedlo, ktoré ťa zasýti a nemusíš sa zbytočne napchávať nejakým nezmyslom vo fastfoode či z automatu. Tak enjoy! 😋