Chuť na niečo sladké a pre jedného? Určite padne vhod tento talianský dezert s vyšším obsahom bielkovín a nižším obsahom tukov. Mascarpone sme nahradili skyrom a je rovnako výborné ako aj klasické tiramisu.
1 porcia obsahuje
- 313,5 kcal
- 48,2 g sacharidov
- 5 g tukov
- 15,1 g bielkovín
Na 2 porcie
- 8 piškót
- 1 balenie skyru
- 1 vajce
- 30 g kokosového cukru
- 50 ml espressá
- 2 lyžice amaretta
- Vilgain Sweet Nuts s arašidmi a kakaom
Postup
-
Vajce rozdelíme, bielok od žĺtku. Bielky vyšľaháme do peny. Potom vyšľaháme žĺtok s cukrom do peny a do toho zamiešame skyr. -
Na koniec jemne vmiešame sneh z bielka do zmesi. Potom si urobíme malé espresso a zamiešame amaretto alebo rum (môžete vynechať).
-
Dlhé piškóty namočime rýchlo do kávy z každej strany a dve uložíme na tanierik vedľa seba. Na to navstvime pripravený krém. Na to ďalšie dve piškóty.
-
A na koniec tiež dáme vrstvu krému. (Ak sa budú piškóty rozchádzať, tak ich len stlačíme spolu). Nakoniec posypeme kakaom a necháme vychladiť aspoň hodinu.
-
Tak dobrú chuť!