Nemáte na Valentína dosť času na chystanie veľkých dobrôt pre svoju drahú polovičku (alebo len sami pre seba), ale predsa vám to nedá a radi by ste niečo pod zub vytvorili?
Skúste tieto jednoduché krehké srdiečka z pár ingrediencií, ktoré doma určite nájdete.
Srdiečka sú chrumkavé, sladké a jednoducho výborné!
1 porcia obsahuje
- 40 kcal
- 4,3 g sacharidov
- 2 g tukov
- 1,6 g bielkovín
Na 17 porcií
- 100 g listkového cesta
- 180 g polotučného tvarohu
- 10 g Vilgain Erythritol & Stévie
- 30 g Vilgain Extra Jam Malina bez pridaného cukru
- 1 vajce
- 3 lyžice mandľového mlieka
- 7 kvapiek vanilkového extraktu
- 100 g jahôd
Postup
-
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrájame z neho srdiečka. -
V mise zmiešame tvaroh, vanilkový extrakt a sladidlo. Potom do tvarohu jemne vmiešame marmeládu.
-
V ďalšej miske zmiešame vajcia a mlieko a zmesou natrieme cesto.
-
Srdiečka potrieme tvarohom, okraje necháme holé a nakoniec na tvaroh naukladáme nadrobno nakrájané jahody. Pečieme na 180 °C zhruba 30‑35 minút.
-
Tak dobrú chuť a pekného Valentína! ❤️