Jeseň je tu a s ňou aj obľúbená tekvicová sezóna. Sezóna tekvicového chlebíka, koláčov alebo tekvicového latte, po ktoré si teraz nemusíte chodiť do kaviarní, v ktorých vám ho urobia z umelého sirupu, ale môžete si ho urobiť z pohodlia domova s domácim sirupom, na ktorý pre vás máme recept.
Recept je jednoduchý, rýchly na prípravu a jednoznačne si ho zamilujete.
1 porcia obsahuje
- 472 kcal
- 117,8 g sacharidov
- 0,2 g tukov
- 2,7 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 hrnček tekvicového pyré
- 1 hrnček kokosového cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 15 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 lyžica škorice
- 2 hrnčeky vody
- 1 čajová lyžička Vilgain sušeného zázvoru
- 1 čajová lyžička klinčekov
- 2 čajové lyžičky Vilgain instantnej kávy
- 150 ml vody
- 100 ml rastlinného mlieka
Postup
-
Pyré, kokosový cukor, vanilkový cukor, škoricu, sušený zázvor a klinčeky a vodu dáme do hrnca. (Kokosový cukor možno nahradiť trstinovým) -
Za stáleho miešania všetko privedieme do varu a varíme zhruba 5 minút.
-
Nakoniec pridáme vanilkový extrakt.
-
Sirup necháme vychladnúť a precedíme ho cez jemné sitko.
-
Sirup skladujeme v uzatvárateľnom pohári v chladničke.
-
Potom ho už len stačí pridať do uvarenej kávy a vychutnať. My sme zvolili našu instantnú kávu, ktorú len zaleješ a ideš, pre fajnšmekrov ale odporúčame našu Vilgain novinku čerstvo praženú zmes Brazílie a El Salvadoru. Tak dobrú chuť!
PS: Recept na domáce pumpkin spice latte nájdeš tu.