Čo z nevyužitého ovocia, ktoré zostalo doma? Zavariť, to je jedna možnosť… čo si ale namiesto toho na zimu pripraviť pečený čaj? Pohár plný ovocia, ktorý len zalejete horúcou vodou a šálka plná vôní i chutí, ktorý nielen perfektne zahreje, je na svete! A my sme si pre vás tentoraz pripravili verziu bez zbytočného cukru, tak poďme na to!
1 porcia obsahuje 1 dávka pečeného čaju
- 203 kcal
- 45 g sacharidov
- 1,2 g tukov
- 1,9 g bielkovín
Postup
-
Rúru si predhrejte na 160 °C a všetko ovocie rozprestrite na plech (jablko a hrušku nakrájané na plátky, jahody a maliny na polovice, pomaranč aj na plátky) a pečte asi 20 minút, kým ovocie neskaramelizuje.
-
V hrnci priveďte do varu 800 ml vody. Do vriacej vody potom prihoďte pečené ovocie a korenie. Varte na miernom ohni asi 15 minút. Potom sceďte cez jemné sitko, vlejte do hrnčeka alebo kanvičky a vychutnávajte.