Domáci pečený čaj bez cukru

60 min.
3 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Domáci pečený čaj bez cukru
ilustračný obrázok, zdroj: mytastyanddelicious.com

Čo z nevyužitého ovocia, ktoré zostalo doma? Zavariť, to je jedna možnosť… čo si ale namiesto toho na zimu pripraviť pečený čaj? Pohár plný ovocia, ktorý len zalejete horúcou vodou a šálka plná vôní i chutí, ktorý nielen perfektne zahreje, je na svete! A my sme si pre vás tentoraz pripravili verziu bez zbytočného cukru, tak poďme na to!

1 porcia obsahuje 1 dávka pečeného čaju

  • 203 kcal
  • 45 g sacharidov
  • 1,2 g tukov
  • 1,9 g bielkovín

Na 1 porciu

  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 10 g malín
  • 5 jahôd
  • 3 plátky pomarančov
  • 1 čajová lyžička klinčekov
  • 1 škorica
  • 1 čajová lyžička kardamónu
  • 800 ml vody
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Rúru si predhrejte na 160 °C a všetko ovocie rozprestrite na plech (jablko a hrušku nakrájané na plátky, jahody a maliny na polovice, pomaranč aj na plátky) a pečte asi 20 minút, kým ovocie neskaramelizuje.

  2. V hrnci priveďte do varu 800 ml vody. Do vriacej vody potom prihoďte pečené ovocie a korenie. Varte na miernom ohni asi 15 minút. Potom sceďte cez jemné sitko, vlejte do hrnčeka alebo kanvičky a vychutnávajte.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
3 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________