Slivková sezóna je zase v plnom prúde! Je nám jasné, že poháre s lekvárom zaplnia všetky poličky v pivnici, čo to ale skúsiť inak? Ku slivkám pridať čokoládu a pripraviť tak zdravšiu a sviežejšiu verziu Nutelly?
1 porcia obsahuje
- 1 970 kcal
- 203,8 g sacharidov
- 102,4 g tukov
- 35,2 g bielkovín
Na 1 porciu
- 500 g sliviek
- 200 g horkej čokolády
- 100 g trstinového cukru
- 50 g kakaa
- 100 ml mandľového mlieka
- štipka soli
- 1 lyžica vanilkového extraktu
Postup
-
Slivky dôkladne umyte, odstráňte kôstky a nakrájajte ich na menšie kúsky.
-
V malom hrnci priveďte slivky do varu spolu s cukrom. Varte na strednom plameni, kým slivky nezmäknú a nezačnú sa rozpadať a púšťať vodu.
-
Zlejte vzniknutý slivkový kompót do mixéra a rozmixujte dohladka.
-
Vo vodnom kúpeli rozohrejte kvalitnú horkú čokoládu (my sme použili 80 %).
-
Ku slivkám pridajte čokoládu, kakao, mandľové mlieko, soľ a vanilkový extrakt a všetko dôkladne rozmixujte, kým nevznikne hladká a krémová zmes.
-
Prelejte hotovú slivkovú Nutellu do sklenených nádob s viečkom a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny pred podávaním.
Skladujte v chladničke a spotrebujte do týždňa.
-
Podávať môžete s opečeným toastom, do kaší a jogurtov a skvele sa hodí aj do tort a na ich vrch. Tak dobrú chuť!