Miluješ pečivo, no chceš si piecť vlastné, ktoré bude navyše plné bielkovín? Čo tak vyskúšať tieto proteínové bagely 🥯 z gréckeho jogurtu, ktoré máš ready raz‑dva, zvládneš ich aj bez väčších skúseností a naplniť ich môžeš vždy podľa seba!
Na slano aj na sladko, zapečené, ako príloha k polievke alebo ako super desiata na cesty do školy alebo do práce. Tak ako, vyskúšaš tiež? 🤩
1 porcia obsahuje
- 133 kcal
- 17,8 g sacharidov
- 3 g tukov
- 7,3 g bielkovín
Na 6 porcií
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 140 g gréckeho jogurtu
- 1 vajce
- 2 lyžice vody
- 2 lyžice semienok
- 1 vajce
- vločková soľ
Postup
-
V mise zmiešaj múku, prášok do pečiva, soľ, grécky jogurt, vajcia a všetko spolu dôkladne premiešaj. Pokiaľ bude treba, pridaj trochu vody. -
Z cesta vytvor bochníčky s dierou uprostred. Aby sa ti s cestom dobre pracovalo, skús si namočiť ruky v čistej vode a pracovať s mokrými rukami, cesto sa ti nebude tak lepiť.
-
Bagely potri vyšľahaným vajíčkom a posyp soľou a ľubovoľnými semienkami – odporúčame mak, soľ alebo sezamové semienka.
-
Bagely daj piecť na 180 °C na 35‑40 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
A je to! Potom už len nechaj vychladnúť a podávaj s tým, čo máš najradšej. My sme tentokrát skúsili cream cheese, údeného lososa a baby špenát a musíme povedať: TOPKA! 🤤