Nadýchaná bagetka s chrumkavou kôrkou a roztečeným syrom vo vnútri, vďaka ktorému vaše chuťové bunky explodujú.
Hoci sa tento recept môže zdať zložitý a zdĺhavý, nie je to tak a opak je pravdou. Za chvíľku máte na stole zdravú verziu obľúbenej cesnakovej bagety, ktorú si urobíte sami a radosť sa zdvojnásobí po tom, čo ju ochutnáte. Je to totiž nebíčko v papuľke!
1 porcia obsahuje
- 3 155 kcal
- 251,4 g sacharidov
- 202,6 g tukov
- 84,5 g bielkovín
Na 1 porciu
- 300 g špaldovej múky
- 7 g Vilgain sušeného droždia
- 15 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 90 ml mlieka
- 40 g žervé
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 150 g Vilgain grass - fed ghee
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g bazalkového pesta
- 100 g 30 % Eidamu
- 1 vajce
- 1 štipka soli
Postup
-
V mise zmiešame múku, cukor, droždie, žervé, vajcia a mlieko. Cesto miesime aspoň 5 minút.
-
Potom pridáme zmäknuté maslo a opäť pár minút miesime.
-
Hotové cesto dáme do misy, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť aspoň jednu hodinu.
-
Medzitým si pripravíme náplň:
Maslo zmiešame spolu s roztlačeným cesnakom, pestom a štipkou soli.
-
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na rovnomerný plát, ktorý potrieme cesnakovým maslom (1‑2 lyžice si necháme bokom) a posypeme syrom.
-
Plát potom rozkrájame na štvorčeky. Formu na chlieb si vymastíme maslom a poukladáme do nej vedľa seba nakrájané kúsky.
(Tip: video v úvode receptu pomôže, ako na to)
-
Zvyšné maslo zmiešame s vajcom a zmes nalejeme rovnomerne na cesto. Dáme piecť na 180 °C na 45 minút.
-
A máme hotovo! Tak dobrú chuť!