Leto, všade samé čučoriedky, ľahké vychladené dezerty z jedného pekáča, čo nezaberú hodiny v kuchyni… Pohoda, čo? Tak si túto pohodu spríjemnite našou verziou sviežeho tiramisu s čučoriedkami, ktoré sa bude hodiť ku káve aj na rodinnú oslavu. 🫐
1 porcia obsahuje
- 547 kcal
- 52 g sacharidov
- 28 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 8 porcií
- 300 g dlhých piškótov
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 100 g trstinového cukru
- 250 g mascarpone
- 120 g polotučného tvarohu
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- vanilkový struk
- 200 g čučoriedkového jamu bez pridaného cukru
- 200 g čučoriedok
Postup
-
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. -
K žĺtkom primiešame mascarpone a tvaroh.
-
Šľahačku vyšľaháme a zmiešame so zvyškom krému.
-
Odkrojíme 1/3 vanilkového struku, ktorú rozkrojíme pozdĺž. Z vnútra struku vyškrabeme zrniečka vanilky a pridáme ich do krému.
-
Mlieko ohrejeme na platni.
-
Piškóty jednotlivo namočíme v mlieku a poukladáme na dno pekáča.
-
Potrieme čučoriedkovým džemom a pridáme 1/2 krému.
-
Tiramisu preložíme ďalšou vrstvou piškót, džemu a nakoniec krému.
-
Vrch ozdobíme čučoriedkami a dáme odležať do chladničky aspoň na 3 hodiny.
-
A môžeme podávať, tak dobrú chuť!