Už vieme, prečo sa tieto cestoviny s karamelizovanou cibuľou stali hitom internetu! Neodolateľná kombinácia chutí sa hodí ako jednoduchá rýchla večera alebo obed do krabičky. Je ideálna pre veggie lovers aj mäsožrútov, ktorí chcú pár dní v týždni skúsiť niečo bez mäsa. Aj keď je to na pohľad fancy záležitosť, ver, že to zvládneš aj so zero skills v kuchyni. A to je super, nie? ✨
1 porcia obsahuje
- 474 kcal
- 43,3 g sacharidov
- 26,9 g tukov
- 15,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 3 cibule
- 50 g sušených paradajok
- 1 cesnak
- 50 ml olivového oleja
- 250 g kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- 1 čajová lyžička provensálskeho korenia
- petržlenová vňať
- 1/2 čajové lyžičky mletej papriky
- 250 g cícerových cestovín
Postup
-
Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska a dáme do pekáča. -
Pridáme sušené paradajky a pridáme aj olej (olivový alebo ten z paradajok).
-
Posypeme bylinkami, červenou paprikou a do stredu položíme hlavičku cesnaku, ktorú sme z vrchu zrezali (návod vo videu).
-
Zakryjeme alobalom a pečieme na 190 °C 40‑50 minút a podľa potreby 1‑2‑krát počas pečenia skontrolujeme a premiešame. Medzitým si uvaríme cestoviny.
-
Keď už máme upečenú zeleninu vybratú z rúry, cesnak vytlačíme, primiešame s kokosovým mliekom a pridáme na cestoviny. Ak treba, ešte ochutíme a poriadne premiešame.
-
Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
-
Tak dobrú chuť!
-